3 tips til dig, der overvejer at sælge guld

For at sælge dine guldsmykker, kan der være en række faktorer, som du skal være opmærksom på for at få det bedst mulige udbytte ud af dit salg. I denne guide, har vi samlet 3 tips, der kan hjælpe dig godt på vej med at Sælg guld.

 

1. Overvej det bedste tidspunkt at sælge dit guld på 

Reglerne inden for udbud og efterspørgsel dikterer, at hvis flere mennesker vil investere i en vare, vil prisen også automatisk stige. Guld har en tendens til at være mere efterspurgt, når økonomien ser dalende ud, da det ses som en mere sikker indsats end andre former for investering, såsom aktier og obligationer. Det er derfor værd at overveje økonomiens tilstand, når man vil sælge ud af sit guld. Hvis du forudser, ​​at sværere økonomiske tider ligger ude i den nære fremtid, kan det være værd at holde ud, da guldpriserne forventeligt vil stige i en sådan periode. Ikke desto mindre, er det dog ligesom med enhver investering meget vanskeligt at forudsige nøjagtige fremtidige stigninger eller fald i værdi. Men det er dog værd at give et forsøg, hvis du vil have det størst mulige udbytte ud af salg af dit guld.

2. Få en værdiansættelse af dit guld

At se på de unikke kendetegn og karakteristika ved dit guld og selv veje dine guldsmykker hjælper dig med at vurdere, hvor meget dit guld potentielt kan være værd, baseret på de nuværende guldpriser, der er på markedet. Du kan også få en værdiansættelse fra f.eks. en juvelerer for at give dig en mere klar idé om, hvad dit guld mere konkret vil kunne være værd ved et salg til en af disse.

3. Husk at prutte om prisen

Vær ikke bange for at prutte om prisen, hvis du tror, ​​du ikke bliver tilbudt en god nok handel for dit guld. Tjek hvor mange juvelerer der er i dit område. Hvis der er flere, der konkurrerer indenfor området, kan du finde ud af, om de er mere villige til at forhandle om den bedste pris for dit guld, især hvis du aflæsser en masse smykker. Saml tilbud fra flere juvelerer, og spil dem derefter mod hinanden for selv at opnå den bedst mulige pris for dit guld fremfor at hoppe på det første og det bedste tilbud du får tilbudt. Således kan du opnå den bedste handel ved salg af dit guld.