Blig klogere på, hvad et testamente helt præcist er

Det kan være et usikkert område at bevæge sig ind på, når der tales om, hvad der skal ske med ens formue og ejendele efter man er gået bort. I rigtig mange tilfælde kan det være en god idé at lave sig et testamente, så man på den måde har indflydelse på, hvad der sker med ens egen arv efter man er gået bort. Er du også usikker på, hvad et testamente helt præcist er, og hvilken gavn det gør? Så læs med her! Jeg kommer kort ind på, hvad det er, og hvorfor det er en god idé.

Hvad er et testamente?

Et testamente er et form for juridsk bindende dokument, som hjælper dig med at have indflydelse på, hvad der skal ske efter du selv er gået bort. Det handler blandt andet om din formue og dine ejendele. Hvis du derimod ikke lavet et testamente, inden du selv går bort, er det arveloven, der bestememr, hvordan arven skal fordeles. Hvis du gerne ser, at din arv bliver fordelt efter arveloven, er der ingen grund til at oprette et testamente. 

Hvad er et børnetestamente?  

Et børnetestamente handler ikke om, hvordan arven skal fordeles efter du er gået bort, som fx et almindeligt testamente gør. Et børnetestamente handler derimod om, hvem der skal tage sig af dine børn, hvis du og din partner skulle gå hen og gå bort, inden de er fyldt 18 år. Hvis I ikke laver et børnetestamente er det derimod børneretshuset eller familieretshuset, som bestemmer, hvem der skal tage sig af jeres børn, hvis de skulle gå hen og blive forældreløse.

Behøver man et testamente, hvis man er gift? 

Selvom man er gift, betyder det ikke at dine ægtefælle arver hele din formue, hvis du går hen og går bort. Det kan desværre gå hen at betyde, at din efterladte ægtefælle ikke har råd til at blive boende i jeres fælles hus, hvis der er børn involveret. Med et testamente sikrer du, at din ægtefælle kan blive boende efter du er død. Det betyder selvfølgelig ikke, at dine børn ikke arver. Det sker dog først efter din ægtefælle selv er gået bort. Derefter vil arven bliver ligeligt fordelt mellem børnene. 

Hvis du øsnker at oprette et Testamente eller måske blive klogere på, hvad det helt præcist er for en størrelse, bør du smutte forbi legaldoc.dk og læse mere om, hvordan du kan sikrer din arv, efter du er gået bort.