Brug hø som kaninens foder

En kanin har brug for masser af hø eller græs. Dette er dens vigtigste mad. Det indeholder livsvigtige fibre, som kaninen har brug for, så dens mave arbejder korrekt. Hø slider naturligt på tænderne og bevarer et godt tandsæt.

Kaninens tænder vokser gennem dens levealder og skal slides, ellers risikerer man, at kaninen får tandsygdomme og skævt bid.

Pga. klimaet er det svært at fodre med græs hele året, når man bor i Danmark, med kolde vintre. Man kan godt fodre kaninen med græs om sommeren i stedet for hø, så længe man plukker et sted, hvor der ikke kører biler.

Du kan også købe hø i pakker til kaninen. Du kan se mere her: Derfor skal du huske kaninhø

Hø findes i mange varianter. Godt hø er friskt hø, da dette skal udgøre mindst 80 % af kaninens foder. Høet skal dufte friskt og lækkert, have en grønlig farve og det må ikke støve.

Det grove hø indeholder mest fibre og foretrækkes af kaniner, så dette er klart at foretrække, frem for det af fin kvalitet. 

Når kaninen ikke vil spise hø

Hvis kaninen ikke vil spise hø, er det vigtigt man hurtigt finder ud af hvad grunden er. Det er desværre et ret almindeligt problem. Hvis din kanin ikke spiser hø, kan du gøre følgende:

  • Få tjekket at kaninens tænde er iorden. Problemer med tænderne får kaninen til kun, at vælge det bløde mad, dvs. grøntsager og piller.
  • Tjek dit hø. Er det støvet? Lugter det dårligt? Har det en gul farve?
  • Tjek om du giver den korrekte pillemængde og ikke for mange grøntsager. Hvis man giver for meget af dette, vil kanin spise sig mæt i snacks og fravælge høet.

Kaniner er dyr, der gerne skal have det meste næring og energi fra græs, men et godt alternativ er hø. Hø er tørret græs, og halm er kornstrå.

Når du køber hø til kaniner, så skal du være opmærksom på, at det skal være en ordentlig kvalitet. Hø i en billig kvalitet mangler nok vitaminer og næring, og det er skadeligt for din kanin at undvære.

Når du køber halm til kaniner, bør det ikke bruges som erstatning for hø. Halm rummer lige så meget næring som hø, men er også godt for kaninerne til hulebyggeri. 

I bunden af buret kan du også bruge strøelse, i form af spåner, som kan udskiftes sammen med afføringen fra din kanin.