Få et sundt forhold til din kæreste ved at tale sammen

At have et parforhold kommer med mange udfordringer. Disse udfordringer har alle vidt forskellig størrelse og karakter, men kan være med til at påvirke ens parforhold. Blandt de ofte forekommende uoverensstemmelser og skænderier finder vi blandt andet en manglende gnist, utilfredsstillende sexliv eller utroskab. Alle former for udfordringer kan forekomme uanset, om man har været i forholdet i lang tid eller om man er nyforelskede.

Det parterapi i korte træk går ud på er, at det bliver tilrettelagt som en samtale mellem jer som par og det er så jeres terapeuts opgave, at guide jer igennem denne samtale. Det overordnede mål med parterapi er, at styrke den gensidige forståelse imellem jer som par samt få opbygget en stærk og solid dialog.

Mål

Der er nogle konkrete mål, som parterapi som udgangspunkt fokuserer på blandt de par der kommer. Med andre ord er der fem punkter, som du og din partner får hjælp til for at skabe et sundt forhold. De er som følger:

  • For det første vil parterapi hjælpe jer med, at finde en helt ny måde at kommunikere på. Dette inkluderer også kommunikationen om følelser, frygt, traumer og seksuelle præferencer. Med andre ord ting, der viser mere dybe sider af en selv.
  • Parterapi vil hjælpe jer til, at få en større selverkendelse og samtidig til, at i kan blive bedre til at reflektere over jeres specifikke behov som par.
  • Det vil gøre det lettere for jer, at opnå et helt igennem velfungerende parforhold, der ikke har nogen form for jalousi.
  • Parterapi vil sørge for, at i vil opnå nye indsigter i jer selv og hinanden, samt det parforhold i har. Og give inspiration og motivation til at bryde de gamle rutiner og mønstre, der ikke er velfungerende.
  • Sidst men ikke mindst vil parterapi kunne få jer til at forstå, at i skal undlade at lede efter fejl hos hinanden. Men virkelig acceptere hinanden for dem i er.

Der er med andre ord mange gode grunde til, at vælge at benytte sig af en parterapeut for at få et mere velfungerende parforhold. Rent faktisk er det noget, som umiddelbare velfungerende par, også kan have godt af. Man får tildelt et væld af værktøjer, som kan sørge for at man kommer til at forstå hinanden bedre, uanset om man har problemer i parfoholdet i hverdagen.

Så hvis du også ønsker et sundt forhold, så er det bare med at følge dette link.