Få fat i de gode kandidater

Mange virksomheder har svært ved at få fingrene i gode kandidater, når de rekrutterer. Både når de selv står for rekruttering og når de har et bureau til at hjælpe dem med opgaven.

Det kan både handle om at der er for få kandidater med den ønskede baggrund – det vil sige, at de kandidater, der findes, indenfor et specielt område allerede er i job og skal have en virkelig god grund til at skifte stilling. Og hvad kan man så lokke med som virksomhed?

kandidat

Mulighed for udvikling, mere fleksibilitet, grøn virksomhed

Blandt de ting, som virksomheder lokker med når de rekruttere er at skrive om deres ’grønne profil’. Det vil sige at de fortæller om at de arbejder bæredygtigt og går op i miljøet og at mindske ressourcespild. Dette er meget oppe i tiden og er et godt trækplaster, hvis man for eksempel vil rekruttere i Rekruttering Århus.

En anden ting som mange mennesker går op i er at de gerne vil sikre sig, at de hele tiden udvikler sig på deres arbejdsplads og følge med udviklingen, derfor er dette også et vigtigt incitament for at tiltrække arbejdskraft. Og sidst men ikke mindst er det vigtigt at virksomheder i dag accepterer at medarbejderne har fleksible arbejdstider, så arbejde og privatliv kan hænge godt sammen.

test dine kandidater

Test giver ikke alle svar

Det er blevet meget populært at teste kandidater til forskellige stillinger. Både IQ test og personlighedstest. Disse test er med i de samlede vurdering af kandidaterne og skal matche med det billede og det ønske som virksomheden har i forhold til den foretrukne kandidat.

IQ testen giver blot et øjebliksbillede af hvordan man som person klarer sig, når man skal svare på spørgsmål om for eksempel geometri, matematik, rumfang, sprog og kommunikation. Personlighedstesten er derimod mere langsigtet da den fortæller hvordan personens generelle adfærd og mønstre er og hvordan personen håndterer forskellige arbejdssituationer.

Når man sammenholder de to jobsamtaler med IQ testen og personlighedstesten får virksomheden eller rekrutteringsbureauet et godt overblik over hvordan kandidaten er og om kandidaten vil passe godt ind i virksomheden og den udbudte stilling. Derefter tilbydes stillingen til kandidaten inklusiv en lønforhandling og forventningsafstemning fra begge sider.

Alt dette er med til at man kan finde den rette kandidat, som kan udfylde stillingen, passe ind i kulturen og ind i virksomhedens målsætninger og forhåbentligt være med til at få virksomheden til at nå sine mål på både kort og lang sigt.