Hvad du bør vide før du får hund

Hunde er en sand følgesvend i mange familier – særligt børnefamilier. Men også i andre konstallationer og hjem. De findes i både store og små størrelser, og kan såmænd gå hen og blive en del af din familie. En hund er dog typisk med dig og din evt. familie i en lang årrække, og det er derfor en stor beslutning som skal overvejes godt før man får sig en hund. Derfor har vi samlet nogle gode råd til dig, hvis du overvejer at få en hund.

Lav dit research

Før du går ud og vælger den første hund, som du ser, er det vigtigt, at du undersøger hundeavlen. Du skal finde den passende race til din livsstil og dine omgivelser. Du skal tage højde for størrelsen på dine leveordninger, dit omkringliggende område, hvad enten det er byen eller landskabet samt din familiestruktur i forhold til om du har små børn, bor du alene osv.

Giv dig tid

Gør dig klar til at ofre en stor del af din tid for din nye hund. På samme måde som at have et lille barn kræver meget tid og opmærksomhed, er det det samme med at tage sig af en ny hvalp ind i dit hjem, at du tager ansvar for at have et levende væsen, hvis behov ofte kommer foran dine egne. Dette betyder, at du måske bliver nødt til at ofre mere tid og energi til denne lille skabning, end du først troede, eller som du er vant til at skulle tage hensyn til. Du kan ikke bare op og rejse til en sjov weekend med venner eller familien i sidste øjeblik, som du måske ellers er vant til. Du skal tage dig tid til at planlægge, hvem der skal fodre, gå en lang tur med i for eksempel en hundeskov og kunne overvåge og passe på din hund i dit fravær.

Det har sin pris

Hunde er dyre, så sørg for, at du har midlerne til at tage sig af dem, fra de er hvalpe til de er gamle. Udgifterne slutter ikke blot efter det første køb af din hund, som typisk også har sin pris. De har også brug for at komme til dyrlægen, have masser af mad og vand, en seng , legetøj og andet tilbehør for at holde dit kæledyr lykkeligt og sikkert. Prisen for at have hund kan være meget varieret afhængigt af race, størrelse og sundhed på din hund.