Hvad er en psykolog egentlig?

Psykologer er forskere, terapeuter og klinikere, hvis undersøgelse af menneskelig adfærd hjælper med at løse mange nutidige spørgsmål relateret til vores forhold og relationer, folkesundhed, kriminalitet og terrorisme, uddannelse, økonomi og sundhedspleje, for bare at nævne nogle få af de områder, som en pyskolog berhersker. Derfor spiller en Psykolog særligt en stor rolle indenfor sundhed, velvære og individuel og organisatorisk effektivitet her i samfundet.

Hvordan arbejder en pyskolog?

Gennem undersøgelsen af ​​forholdet mellem hjernefunktion og adfærd og miljø og adfærd finder psykologer måder til at forbedre vores forståelse af verden omkring os. Psykologer bidrager med meget reelle og målbare fordele til det samtidige samfund:

Folkesundhedsorganisationer bruger nu psykologiske forskningsværktøjer til at vurdere folkesundhedsprogrammer, politikker og organisationer og derved forbedre deres effektivitet. Læger og psykologer har således nu en bedre forståelse af de unikke behov for mental sundhed hos vores nations soldater, veteraner og deres familier.
Den føderale regering har været i stand til at få værdifuld indsigt i terrortrusler fra et socialt og adfærdsmæssigt videnskabeligt perspektiv for at formulere strategier for at mindske risikoen.

På trods af psykologiens nuancer og indviklinger hævder eksperter, at det ikke er så forskelligt fra mange andre videnskaber. Mens andre videnskaber bruger håndgribelige data, er menneskelig adfærd i sig selv de rå data, som psykologer bruger i deres arbejde. Selvom psykologer ikke er i stand til direkte at observere sindet, kan de studere vores handlinger, følelser og tanker – som alle er påvirket af vores fungerende sind.

Et bredt ansvarsområde

Der findes typisk 5 forskellige former for psykologi:

  • Psykofarmakologi
  • Behandling af alkohol og andre psykoaktive stoffer
  • Sportspsykologi
  • Vurdering og behandling af alvorlig psykisk sygdom
  • Personlighedsvurdering

Men psykologiens brede rækkevidde slutter ikke blot der. Faktisk er der ikke færre end 54 divisioner og interessegrupper for psykologi. Mange divisioner repræsenterer underdiscipliner inden for psykologi, mens andre fokuserer på aktuelle spørgsmål som traumer eller aldring.

Psykologer studerer og fokuserer ofte i deres karriere på en lang række moderne emner, såsom afhængighed, autisme, maniodepressive, mobning, spiseforstyrrelser, etik, hadforbrydelser, menneskerettigheder, børn og medier, LGTBQ, race, socioøkonomisk status, teenagere, stress og vold.

Undersøgelsen og udøvelsen af ​​psykologi stammer fra en række discipliner, herunder medicin, sociologi, biologi, antropologi og lingvistik, blandt andre, hvorfor der er så mange underspecialiteter indenfor psykologien. Derfor er psykologer også tit specialiseret indenfor et specifikt område af psykologien, som de derfor bedst vil kunne være behjælpelige med overfor deres klienter, der søger psykologhjælp hos dem.