Lær mere om historien bag Rolex

Grundlæggeren af Rolex var Hans Wilsdorf. Han var allerede i en ganske ung alder, enormt dedikeret til ure. Allerede som 24 årig stiftede den unge tysker en virksomhed i London. Dette skete med andre ord tilbage i 1905, hvor han allerede specialiserede sig i produktion og distribution af ure.

Hans store drøm var dog, at udvikle et armbåndsur, som på samme tid både var elegant og præcist, men det var absolut ikke en let drøm, at føre ud i livet. Man skal huske på, at på daværende tidspunkt var armbåndsure ikke ret akkurate.

Ved at få hjælp fra en schweizisk urproducent i Bienne, fik Wilsdorf dog udstyret urene med små, præcise bevægelser, som altså skulle blive begyndelsen på den fantastiske historie om det yderst ikoniske ur, rolex.

Navnet Rolex

Selve navnet Rolex kom til Hans Wilsdorf, da han i 1908 sad i en hestevogn. Han havde længe grublet over et navn, der både skulle være kort, nemt at huske og samtidig så godt ud ingraveret på selve urskiven.

I 1910, to år senere, kunne den perfektionistiske samt visionære urmager altså endelig præsentere det første armbåndsur i verden, med schweizisk certifikat for kronometrisk præcision. Allerede i 1914 blev Rolex ambåndsuret tildelt et certifikat for præcision og dette blev hans ultimative springbræt, for herefter gik det rigtig stærkt.

De forskellige Rolex modeller

Modellen Oyster blev lanceret tilbage i 1926 og er den dag i dag, stadig et af de mest ikoniske samt banebrydende Rolex ure på hele markedet. Det særlige ved lige netop denne model var, at det var det første vandtætte ur i hele verden. Dette blev i den grad bevist (og derved steg uret endnu mere i popularitet), da den unge svømmer Mercedes Gleitze i 1927, krydsede den engelske kanal med et Oyster Rolex ur om håndleddet. Da hun nåede i mål, var uret stadig i helt perfekt stand og i dag er Rolex Oyster stadig et af de mest populære dykkerure på verdensplan.

Modellen Perpetual kom på markedet tilbage i 1931. Her finder vi en model, som var selvoptrækkende via strøm, fra en smart lille rotor, der var monteret i uret.

I 1945 så modellen Datejust dagens lys. Denne model havde flere forskellige funktioner. Blandt andet havde den automatisk datoskift. 

Der findes i alt 15 forskellige Rolex modeller.

Som man tydeligt kan høre, når man læser om historien samt modellerne har Rolex altid været et skridt foran, når det kommer til teknologi samt branding. Det er derfor ikke så mærkeligt, at der er tale om et helt igennem ikonisk ur-mærke.