Sådan finder du ukendte numre

Hvis du ofte modtager irriterende telefonopkald fra ukendte opkaldere, kan det være en prioritet for dig at identificere disse opkald og hvem der står bag dem. Selvom disse opkald ikke altid er lette at identificere, er der et par muligheder for at prøve at finde ud af, hvem der ringer til dig fra et ukendt nummer.

Kontakt dit telefonselskab

Kontakt din netværksudbyder, og spørg, om de leverer Anonymt opkalds-id-tjeneste. Med denne tjeneste kontrollerer din telefon automatisk ægtheden af ​​hvert opkald, der kommer på din telefon. Hvis opkaldet kommer fra et begrænset eller ukendt nummer, vil denne tjeneste tvinge den, der ringer op, til at fjerne blokeringen af ​​nummeret, før han kan gennemføre opkaldet. Når nummeret er afblokeret, vil du se det på din opkalds-id-skærm.

Kontakt derfor dit telefonselskab og informer dem om, at du modtager ukendte opkald. Du kan blive bedt om at notere datoen og det nøjagtige tidspunkt for opkaldene, så de kan spore den, der ringer op til dig. Du kan også blive bedt om dit navn og telefonnummer. Virksomheden vil derefter muligvis kontakte den person, der ringer op for at bede dem om at stoppe med at ringe op til dig.

Slå det op online

Hvis det ukendte nummer kommer fra en stor virksomhed vil det dukke op ved en simpelt google søgning. Hvis det derimod er en privatperson, kan du forsøge at slå telefonnummeret op på sider som Krak, De Gule Sider og kiggede. Hvis personen bag telefonnummeret selv har valgt at have hemmeligt nummer, vil det dog ikke være muligt at finde frem til afsenderen på disse sider. Du kan evt. forsøge dig med 180.dk, hvor andre brugere har anmeldt telefonnumre, der tidligere har kontaktet dem. Hvis der er tale om spam, scam eller telemarketing opkald, vil det typisk være listet herinde. Derfra ved du, at du ikke skal ringe tilbage til det pågældende telefonnummer. Hvis nummeret derimod ikke står derinde eller på Google, som tidligere nævnt, er der stor sandsynlighed for, at det er en privatperson, der har forsøgt at komme i kontakt med dig.

Hvad gør du så?

Herfra er det således svært at komme videre i søgningen på personen bag. Med mindre afsenderen har lagt en besked på din telefonsvarer, bliver det svært at identificere. Så du må enten leve med nysgerrigheden eller kontakte personen. Enten ved at skrive en sms eller selv ringe op til afsenderen.