Smukke rattanmøbler skaber stil i dit hjem

Leder du efter møbler, som er smukke, holdbare og samtidig bæredygtige? Så er møbler af rattan et rigtigt godt valg til dig.

Rattanmøbler er til dig, der går op i din boligs stil og samtidig ønsker at købe møbler, som ikke driver rovdrift på skove og forurener unødigt ved produktionen af møblet.

rattan

Hvad er rattan?

Rattan er seje, bøjelige rør af tropiske klatrepalmer. Rattan er i familie med spanskrør og kan bruges til mange forskellige formål: Sofaer, stole, kurve, sofaborde, senge, reoler, sengegavle og meget mere. Du finder et bredt udvalg af rattanmøbler her: Bæredygtige møbler

vedligeholdelse af rattan

Hvilke fordele har møbler af rattan?

Rattan har mange fordele: Det rustikke og slidstærke naturmateriale tilfører dit hjem en hyggelig og  naturlig stil, med et anstrøg af troperne.

Sidste gang rattan var populært, var i 1970´erne, hvor mange hjem havde rattanreoler, små sideborde lavet af glas og rattan.

Nu er rattan igen et populært materiale, som i nyt design giver hjemmet en trendy og naturlig stemning. Et møblement af rattan er f.eks. rigtigt fint til terrassen eller orangeriet.

Rattan fungerer bedst som møbel sammen med en god og slidstærk hynde – både til komfort, men også til ekstra hygge. Det er derfor en god ide at købe hynder og andre siddepuder sammen med dine rattanmøbler.

Du kan også bruge rattan i din udestue. Indret din udestue med rattanmøbler, hynder i smukke farver og med tropiske planter, f.eks. palmer, der understreger og fremhæver materialet.

Du kan også bruge rattan som en fin fletkurv hvor du opbevarer dine ting, det kunne f.eks. være en rattankurv til aviser og magasiner. Rattan er også et fint materiale som urtepotteskjuler. Skjuleren spiller fint sammen med store grønne planter.

Sådan vedligeholder du rattan

Rattan er et naturligt og slidstærkt materiale, som ikke behøver meget pleje.

Rattan tåler f.eks. vand, men hvis du passer lidt på, kan du forlænge dets levetid. Rattanmøbler skal f.eks. sættes til opbevaring om vinteren. Gode råd til at vedligeholde rattanmøbler:

  • Støvsug løst snavs med en stiv børste eller en støvsuger. Kom godt ind i alle revner og sprækker.
  • Vrid en klud eller svamp op i vand med rengøringsmiddel, og vask møblerne eller kurvene.
  • Skyl derefter med rent vand.
  • Det er vigtigt, at du sørger for at tørre møblet godt bagefter. Tør godt med et viskestykke eller håndklæde. Du kan også bruge en føntørrer på lav varme til at fjerne den sidste fugt. Alternativt kan du også stille møblerne til tørre foran en blæser eller radiator.